ıspanaklı pasta

Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
-Kreması için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
Ek olarak;
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
İsteğe göre muz

Yapılışı

Ispanakları yıkayıp süzün ve yaprak kısımlarını robottan geçirin. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. İçerisine sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, biraz daha çırpın. Ispanakları ekleyip iyice karıştırın ve yağlanmış kalıba döküp 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Krema malzemelerini karıştırıp pişirin ve soğutun. Krem şantiyi yapıp kremanın üzerine ekleyin.Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip çıkan kırıntılarını robottan geçirin (Pastayı süslemek için). Keki enlemesine ikiye bölüp arasına ve üstüne krema sürün. Kırıntılarla süsleyin. İsterseniz kekin arasına kremadan sonra muz da koyabilirsiniz.
                                                                                                                     Afiyet olsun.

Yorumlar